Home / Χωρίς κατηγορία / Η BKT και η Feld Motor Sports γιορτάζουν 10 χρόνια της συνεργασίας Monster Jam και ανανεώνουν έως το 2031

Η BKT και η Feld Motor Sports γιορτάζουν 10 χρόνια της συνεργασίας Monster Jam και ανανεώνουν έως το 2031

50f0aab9-f8c8-e0d8-623c-db13156adc00

Η BKT και η Feld Motor Sports γιορτάζουν την πρώτη δεκαετία της συνεργασίας τους στο Monster Jam, ένα από τα πιο θεαματικά γεγονότα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2014, η BKT έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη των εξαιρετικών επιδόσεων των φορτηγών Monster Jam, τα οποία συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας ελαστικά υψηλής ποιότητας ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις συναρπαστικές προκλήσεις όλων των ακροβατικών και των αγωνιστικών διαγωνισμών.  Πρόσφατα, οι δύο εταιρείες ανανέωσαν τη συνεργασία τους μέχρι το 2031.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετούς συνεργασίας με την Feld Motor Sports στο Monster Jam, η BKT ανέπτυξε μια σειρά από ελαστικά ειδικά για αγώνες, ακολουθώντας μια πορεία συνεχούς εξέλιξης. Από την έναρξη αυτής της συναρπαστικής συνεργασίας, κάθε μοντέλο ελαστικού βελτιώνεται και βελτιστοποιείται συνεχώς, με αποκορύφωμα το σχέδιο FL 354 . Αυτή είναι η τέταρτη γενιά ελαστικών ειδικά σχεδιασμένων για το Monster Jam. Όλα τα στάδια ανάπτυξης επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ελαστικών, τα οποία ενισχύθηκαν περαιτέρω.

Το πλάτος του ελαστικού έχει μειωθεί κατά περίπου 60 mm για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με εξαρτήματα του οχήματος ή τυχόν ζημιές στα αμορτισέρ όταν το φορτηγό αγγίζει το έδαφος μετά από ένα κόλπο, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη παραμόρφωση τη στιγμή της πρόσκρουσης στο έδαφος.

Για να εξασφαλιστεί καλύτερη κύλιση, το σχήμα του ελαστικού είναι πιο «στρογγυλεμένο» διατηρώντας παράλληλα την ίδια συνολική διάμετρο ελαστικού.

Το βάθος πέλματος έχει αυξηθεί στην κεντρική περιοχή για βελτιωμένη πρόσφυση και ανθεκτικότητα.

Η περαιτέρω ανάπτυξη των ελαστικών περιλάμβανε μείωση του βάθους του πέλματος στην περιοχή των ώμων για να μειωθεί η βύθιση στο έδαφος, ιδίως κατά τη διάρκεια των στροφών. Στην τρέχουσα έκδοση των ελαστικών για το Monster Jam, έχουν προστεθεί επιπλέον μπλοκ στο σχέδιο στη ζώνη στήριξης κάτω από την περιοχή των ώμων. Ο σκοπός αυτής της προσθήκης είναι να παρέχει ενισχυμένη πρόσφυση μετά την προσγείωση του φορτηγού σε κατάσταση κλίσης ή ακόμη και με δύο τροχούς στη μία πλευρά, επιτρέποντάς του να ανακτήσει γρήγορα τη θέση του.

Σχεδιασμένο για να αντέχει την έντονη μηχανική καταπόνηση και τα χτυπήματα που προκαλούν οι όλο και πιο ακραίες φιγούρες κατά τη διάρκεια των αγώνων, το FL 354 ενσωματώνει τη δέσμευση της BKT να παρέχει τεχνολογίες υψηλών επιδόσεων. Στόχος της BKT ήταν και είναι να εξασφαλίζει τις προηγμένες επιδόσεις μαζί με την ασφάλεια. Αυτή η ισορροπία έχει επιτευχθεί μέσω ενός αυστηρού κύκλου δοκιμών και συνεχούς τελειοποίησης, υποστηριζόμενης από διεξοδικές έρευνες.

Τα φορτηγά Monster Jam είναι επί του παρόντος εξοπλισμένα με ελαστικά BKT που έχουν ύψος σχεδόν 1,7 μέτρα και ζυγίζουν 211 κιλά. Αυτά τα ελαστικά διατηρούνται σε πίεση περίπου 1,6 bar για να εξασφαλίσουν μια σειρά από ικανότητες και οφέλη, όπως απορρόφηση κραδασμών κατά την προσγείωση μετά από άλματα και ακροβατικά, καθώς και αύξηση του αποτυπώματος για βελτίωση της πρόσφυσης και μείωση της ολίσθησης.

Αυτές οι καινοτόμες λύσεις, οι οποίες σχεδιάστηκαν αρχικά για τα φορτηγά Monster Jam για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, μπορούν τώρα να μεταφερθούν με επιτυχία για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων των γεωργικών και βιομηχανικών οχημάτων. Αυτή η μετατόπιση από την αρένα του ακραίου ανταγωνισμού σε πρακτικούς τομείς όπως η γεωργία, το OTR (εκτός δρόμου) και ο βιομηχανικός τομέας δεν αποδεικνύει μόνο την ευελιξία των τεχνολογιών της BKT, αλλά και τον θετικό αντίκτυπό τους τόσο στην αποδοτικότητα όσο και στην παραγωγικότητα. Αυτό που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ακραίες προκλήσεις των αγώνων Monster Jam μπορεί τώρα να προσαρμοστεί για τη βελτίωση των ελαστικών που χρησιμοποιούνται καθημερινά σε όλες τις εφαρμογές εκτός δρόμου.

bannerespaEΤΠΑ120X60